Grootste redding van primaten ooit

De eerste groep primaten die wordt geherhuisvest als onderdeel van onze grootste primatenredding ooit. Doneer vandaag nog voor

Het trieste verhaal achter de redding

Highland Farm Gibbon Sanctuary (voorheen bekend als “William Deters Foundation”) werd eind jaren negentig opgericht door William en Pharanee Deters. Het begon als een opvangcentrum voor gibbons, maar in de loop der jaren werden andere soorten gehuisvest in het prachtige heiligdom op de heuvel in Mae Sot.

William stierf helaas in 2002 tijdens een tragisch incident in het opvangcentrum, en Pharanee Deters overleed in augustus 2022. Helaas was er geen wil om het land aan de stichting over te dragen, of aan iemand die het werk voor de achtergebleven dieren op een haalbare manier kon voortzetten. ; 70+ gibbons, 20+ makaken van verschillende soorten, 1 Aziatische zwarte beer en 1 otter.

Vele maanden geleden hebben we onze bereidheid uitgedrukt om de dieren te herplaatsen, samen met een ondersteunende oproep aan de autoriteiten die werd ondertekend door talloze dierenwelzijnsorganisaties van over de hele wereld; aan wie wij zeer dankbaar zijn. Een dierentuin in Thailand bood ook aan een aantal dieren mee te nemen. De beslissing bleef bij de autoriteiten.

 

Hierdoor bleven deze arme dieren in het ongewisse.

Helaas hebben veel van deze primaten zeer traumatische verhalen, als reddingsacties uit de illegale handel in wilde dieren. Velen hebben chronische aandoeningen en/of lichamelijke en gedragsproblemen en hebben daardoor specialistische zorg nodig. Wij zijn ervan overtuigd dat deze dieren in een opvangcentrum thuishoren.

We zijn al een aantal maanden in gesprek met de autoriteiten en nu zijn we blij om aan te kondigen dat we de lijst hebben ontvangen van de eerste 30 primaten die kunnen worden herplaatst naar WFFT. We verwachten dat deze lijst aanzienlijk zal groeien, en dat er in de loop van de tijd nog veel meer zullen worden goedgekeurd voor herplaatsing. We proberen ongeveer 70 primaten te herplaatsen en te redden.

Het is dankzij de steun van de nieuwe partner, Asia Wild , en onze langetermijnpartner, IPPL , dat we achter de schermen druk bezig zijn geweest met het bouwen van nog veel meer verblijven voor de nieuwe gibbons en makaken bij WFFT. Namens deze dieren kunnen we jullie niet genoeg bedanken. We hebben tot nu toe voldoende verblijven gebouwd of gerenoveerd om tenminste de eerste 30 primaten te redden.

"Steun WFFT - Elk euro is een leven redden

Kunt u ze helpen? Met elke donatie brengen we een stap dichter bij het redden van levens, het beschermen van wilde dieren en het koesteren van een plek waar dieren in nood een toevluchtsoord vinden. Bij de Wildlife Friends Foundation Thailand (WFFT) hebben we een missie om te zorgen voor de vele dieren die onze hulp dringend nodig hebben.