Dringende en historische redding van tijgers en luipaarden

WFFT is onlangs benaderd met betrekking tot de sluiting van een tijger- en luipaardfarm in Noord-Thailand.

De boerderij is al gesloten voor het publiek en binnenkort zullen de deuren voor altijd sluiten. De autoriteiten hebben onze dringende hulp gevraagd en de eigenaar heeft ermee ingestemd om de 35 tijgers en 18 luipaarden die daar momenteel verblijven onder onze hoede te laten.

Aangezien WFFT momenteel het grootste door NGO’s gerunde Tiger Rescue Center in Azië heeft, hebben we de kennis, ervaring en capaciteiten om de beste levenslange zorg en tweede kans te bieden aan deze dieren die dringend herplaatsing nodig hebben.

Maar het redden en herplaatsen van 53 tijgers en luipaarden is geen sinecure. Op dit moment weten we niet hoeveel we kunnen nemen. Het wordt WFFT’s grootste uitdaging ooit. We moeten de fondsen bijeenbrengen die nodig zijn om deze 53 dieren te redden, en geschikte en verrijkende leefgebieden voor ze bouwen in ons opvangcentrum. En vragen daarom uw dringende financiële steun om deze historische redding te ondernemen.

 

De grootste ngo-reddingsactie voor tijgers en luipaarden in de geschiedenis van Thailand

Edwin Wiek, oprichter en directeur van WFFT zegt:

“Deze redding is een zeldzame en enorme kans om een groot aantal majestueuze dieren een tweede kans in het leven te geven. Het zou een hoopvol en nieuw hoofdstuk kunnen betekenen voor de in gevangenschap levende tijgers in Thailand. Reddingen als deze zijn ongelooflijk belangrijk om te laten zien hoe kostbaar elk leven is en hoe deze dieren een kans op geluk en vrijheid verdienen. Bovendien zouden de 18 ernstig bedreigde Indo-Chinese luipaarden afkomstig uit Thailand een aanzienlijke beschermingswaarde kunnen hebben.

“De financiële middelen die we nodig zullen hebben, niet alleen om deze dieren te redden en geschikte leefgebieden voor ze te bouwen bij WFFT, maar ook om de lopende kosten te dekken om ze te voeden en te verzorgen, zijn aanzienlijk. We zullen proberen zoveel mogelijk te helpen. Helaas kunnen we ze zonder extra financiële steun niet allemaal helpen. We roepen onze vrienden van dichtbij en ver op om deze dieren te helpen. Deze redding zal een groot moment zijn, niet alleen voor WFFT, maar ook voor in gevangenschap levende tijgers en luipaarden in Thailand.”

Geef alsjeblieft wat je kunt. We kunnen dit niet zonder jou.

Als u of uw organisatie in staat bent om de volledige redding van een of meer van de grote katten te sponsoren, neem dan contact met ons op via info@wfft.org .