Tijger-opvangcentrum

Naar schatting leven er in Thailand nog maar zo’n 150 tijgers in het wild. Dit aantal loopt voortdurend gevaar door illegale stropers die tijgers verkopen als exotische huisdieren of aan onethische dierentuinen, of hun lichaamsdelen gebruiken voor gebruik in de traditionele Chinese geneeskunde. Naast de bedreiging voor wilde populaties, lijden honderden in gevangenschap levende tijgers in het hele land verschrikkelijk onder onnatuurlijke levensomstandigheden als onderdeel van de toeristenindustrie, waar deze dieren vaak worden gekweld en mishandeld totdat ze gehoorzaam worden. 

Steun ons werk om tijgers te redden.

We hebben momenteel negen tijgers in het centrum, die allemaal in 2022 uit de dierentuin van Phuket Zoo zijn gered als onderdeel van de grootste tijgerredding door een (NGO) in de geschiedenis van Thailand. Archiefbeelden van de dierentuin tonen de tijgers die verwoed in cirkels ijsberen terwijl ze aan zeer korte kettingen worden vastgehouden, zodat toeristen met hen konden poseren voor foto’s. Als ze niet gedwongen werden om met toeristen om te gaan, werden de tijgers vastgehouden in kale betonnen kooien. 

Nu, na jaren van gevangenschap, hebben de geredde tijgers de kans om een ​​prachtig nieuw leven te leiden bij WFFT. Helaas kunnen ze nooit in het wild leven. Maar het beboste land rond ons tijgeropvangcentrum geeft onze tijgers de kans om in een bijna natuurlijke omgeving te leven, waar ze kunnen rondrennen, zwemmen in het enorme meer en socialiseren met andere tijgers. Het is waarschijnlijk de eerste keer dat deze tijgers ooit gras onder hun poten hebben gevoeld. 

WFFT’s werk om deze tijgers een kans op geluk en vriendschap te geven, is volledig afhankelijk van onze genereuze supporters. Help ons Tiger Rescue Center vandaag nog te steunen door een eenmalige of kleine maandelijkse gift te doen. Elke gift maakt een enorm verschil voor deze majestueuze dieren.

Meer informatie over de redding

Onze tijgers werden allemaal gered uit de wrede handel in wildtoerisme, waar ze tientallen jaren emotioneel en fysiek werden mishandeld om hen te dwingen op te treden en te poseren voor toeristenfoto’s. Hoewel deze tijgers nooit in het wild zouden kunnen worden vrijgelaten, hebben ze nu een tweede kans op geluk.

Help mee!

Wat kunt u doen

Features

Follow Us

Copyright 2023 © Ciska de Hilster