Wie zijn wij

Sunbeer
Jong olifantje

Wildlife Friends Foundation Thailand (WFFT) is in 2001 opgericht door Edwin Wiek met hulp van de lokale bevolking uit de provincie Petchaburi. Dit omvat de abt van Wat Khao Look Chang die een groot stuk land aan de stichting leende om geredde dieren te huisvesten. WFFT is een NGO (niet-gouvernementele organisatie). We vertrouwen op de steun van andere dierenbeschermingsorganisaties en van veel mensen met een passie voor verandering.

WFFT is een landelijke inspanning die betrokken is bij het redden van gedomesticeerde / in gevangenschap levende dieren. Edwin Wiek leidt dit project nog steeds met de hulp van een team van fulltime medewerkers, voornamelijk uit het lokale dorp, en een team van internationale vrijwilligers die voor hun verblijf betalen.

Zonder de inzet van vrijwilligers zou WFFT deze dieren niet kunnen blijven helpen. We hebben vrijwilligers van over de hele wereld. De meeste vrijwilligers komen uit Europa, Amerika, Australië en Nieuw-Zeeland, met een brede leeftijdscategorie van 18 tot 75 jaar. Ze vertegenwoordigen verschillende achtergronden, van tussenjaarstudenten, studenten natuurbescherming/veehouderij en wetenschappers, loopbaanonderbrekers en gepensioneerden.

We zijn gepassioneerd over het veranderen van de gewoonten van internationale toeristen die Thailand bezoeken, die onbewust de illegale handel en de uitbuiting en misbruik van Thailand’s wilde dieren aanwakkeren.