Olifanten-opvangcentrum

De meeste van de geredde olifanten bij WFFT hebben tientallen jaren van mishandeling meegemaakt. De overgrote meerderheid werd uitgebuit in trekkampen en/of voor houtkap. Anderen werden gedwongen trucs uit te voeren of werden gebruikt voor bedelen op straat. Het is moeilijk te bevatten wat voor trauma ze in hun leven hebben opgelopen. 

Olifanten in Thailand

Thailand herbergt populaties van zowel wilde als gedomesticeerde Aziatische olifanten. De binnenlandse bevolking bestaat helaas uit dieren die uit het wild zijn gevangen of in gevangenschap zijn gefokt. Deze dieren zijn getraind/gebroken om te leven en te werken in de toeristen- of houtkapindustrie.

Tegenwoordig worstelt de olifantenpopulatie in Thailand om te overleven. De wilde olifantenpopulatie van Thailand wordt geschat op 2.200 individuen, die leven in open graslanden en dichte regenwouden verspreid over het land. Historisch gezien zijn gedomesticeerde olifanten voornamelijk gebruikt in de houtkapindustrie: ironisch genoeg en ongewild helpen ze de habitat te vernietigen waarop ze vertrouwen om te overleven.

Na het verbod op houtkap in 1989 werden de meeste houtkapolifanten uiteindelijk gebruikt in de toeristenindustrie of om in hun levensonderhoud te voorzien door te bedelen in de straten van grote steden. Dag en nacht door vuile en verkeersdrukte straten lopen is onnatuurlijk en schadelijk voor de gezondheid van de olifant. Olifanten die op straat bedelen, raken vaak betrokken bij verkeersongevallen, waarbij zowel de olifant als de mahout vaak dodelijke slachtoffers maken.

Helaas zijn er in Thailand momenteel geen wetten om dit misbruik en mishandeling te voorkomen. Daarom is het dringend nodig om deze dieren te helpen.

Help mee om deze prachtige dieren te beschermen door te doneren.

het opvangcentrum geeft onze geredde olifanten de kans om rond te zwerven in een bijna natuurlijke omgeving

Het beboste land rond het opvangcentrum geeft onze geredde olifanten de kans om rond te zwerven in een bijna natuurlijke omgeving. Onze grote olifantenverblijven, elk tot 18 hectare groot, hebben natuurlijke bomen, meren en weidegebieden. Deze geven onze olifanten de ruimte om te bewegen en te socializen met andere olifanten. Bij WFFT krijgen ze de kans om geluk en vriendschap te vinden.

WFFT is volledig afhankelijk van vrijwilligers en donaties om onze geredde olifanten de dagelijkse zorg te geven die ze nodig hebben. Help Aziatische olifanten vandaag nog door een eenmalige of maandelijkse donatie te doen. Elke gift maakt een enorm verschil voor deze vriendelijke reuzen.

Als je ethisch vrijwilligerswerk wilt doen met olifanten, dan ben je bij WFFT Elephant Refuge aan het goede adres.

Help mee!

Wat kunt u doen

Features

Follow Us

Copyright 2023 © Ciska de Hilster