Verlaten Baby Langoer nu veilig bij WFFT

Een babylangoer is nu veilig in ons opvangcentrum nadat hij in het wild was gevonden. De baby, die naar schatting minder dan een maand oud was, werd helemaal alleen gevonden op een rubberplantage in de provincie Prachuap Khiri Khan. Hij werd in de steek gelaten nadat zijn familie was weggejaagd, maar gelukkig ontdekte een boer het dier en belde een nabijgelegen dierenopvangcentrum.

Olifanten in Thailand

Baby Plango zal naar verwachting volledig herstellen. Helaas betekent zijn zeer jonge leeftijd dat hij geen essentiële vaardigheden van zijn ouders heeft geleerd en daarom niet zou overleven als hij zou worden teruggestuurd naar het wild, waar hij aan zijn lot zou worden overgelaten. Plango zal echter voor altijd een veilig thuis hebben in WFFT’s natuurreservaat, waar hij uiteindelijk zal worden voorgesteld aan andere geredde langoeren.

Foto’s van Plango benadrukken zijn feloranje vacht, die met de jaren geleidelijk donkerder zal worden. Natuurexperts hebben verschillende redenen waarom de vacht van een baby Dusky langoer zo helder is. Sommigen suggereren dat de kleuring moeders helpt hun jongen gemakkelijk te lokaliseren, terwijl anderen beweren dat het een vorm van camouflage is. Een andere theorie stelt dat het helpt om het kind binnen de groep te identificeren, wat alloparenting aanmoedigt – een vorm van ouderlijke zorg waarbij verschillende leden van de groep voor de jongen zorgen.

In het wild worden schemerige langoeren vermeld als bedreigd en worden ze aangetroffen in delen van Thailand, Maleisië en Myanmar. In gevangenschap zijn babylangoeren een van de vele slachtoffers van de illegale handel in wilde dieren in Thailand, omdat hun ‘schattige’ uiterlijk ertoe leidt dat ze als huisdier worden gehouden. Langoeren zijn volkomen ongeschikt als huisdier, omdat deze intelligente en sociale dieren een gevarieerd dieet, een natuurlijke habitat en sociale interactie nodig hebben om te gedijen.

Omdat Plango niet in het wild kan worden teruggezet, zal hij voor altijd in het WFFT-reservaat leven. Als non-profitorganisatie zijn we uitsluitend afhankelijk van de vrijgevigheid van donateurs om voor dieren zoals Plango te zorgen.  Help jij Plango’s nieuwe huis en de zorg  zorg te die hij nodig heeft? Van het verstrekken van voedzame maaltijden tot het creëren van een natuurlijke leefomgeving waarin hij kan gedijen, jouw bijdrage kan ervoor zorgen dat Plango het gelukkige en gezonde leven krijgt dat hij verdient. Doneer hier om WFFT te steunen .

Help mee!

Wat kunt u doen

Features

Follow Us

Copyright 2023 © Ciska de Hilster