Ga niet met wilde dieren en apen op de foto

“De manier waarop dieren worden getraind is wreed, en de manier waarop ze worden misbruikt is onethisch. We leven nu in tijden dat we moeten begrijpen dat het behoud van wilde dieren niet gediend is met het in kooien stoppen van dieren en ze te gebruiken als vermaak voor mensen,” – Edwin Wiek, oprichter van WFFT.

Rapporteer een ongepaste toeristenfoto
Toeristen posten dagelijks duizenden foto’s van vermaak met wilde dieren. Zij zijn zich niet bewust van het leed dat achter deze foto’s schuilt. De dieren worden namelijk van jongs af aan fysiek en geestelijk mishandeld, enkel om toeristen te vermaken. Rapporteer een ongepaste foto met wilde dieren en open de ogen van onwetende toeristen! Als je gevallen hebt gezien van dierenmishandeling of dieren en hun lichaamsdelen die zijn verkocht in Thailand, geef ons dan hieronder zoveel mogelijk informatie. Zorg ervoor dat als u een misdrijf of incident meldt, de informatie die u verstrekt zo informatief mogelijk is. Gelieve ons fotografisch bewijs te bezorgen. Als illegale activiteiten worden gemeld, geven we deze informatie door aan de relevante autoriteiten.

Een aap vastgeketend in gevangenschap, gedwongen een jurk te dragen
Weggerukt bij hun moeders, geketend en gemarteld – hoe hulpeloze apen worden verkocht aan ‘slavenscholen’

Het werk dat ze uitvoeren eist een dodelijke tol. De levensverwachting van een in gevangenschap levende aap onder deze omstandigheden is 15 jaar, terwijl in het wild wordt verwacht dat ze 25 jaar oud worden.

Als ze proberen terug te vechten en zichzelf te beschermen, worden ze geslagen of gemarteld.

“De doodsbange jonge apen worden gedwongen om zes tot tien uur per dag frustrerende en moeilijke taken uit te voeren, zoals het draaien van kokosnoten totdat ze van grote hoogte van de bomen vallen”, voegt Jason toe.

“Een onderzoeker leerde dat als apen zichzelf proberen te verdedigen, hun hoektanden kunnen worden uitgetrokken.”

Ga niet op de foto als u op vakantie bent in een Azieatisch land.

Velen treden op in de straten van Thailand, waar toeristen de industrie voeden door de ontvoerders van de aap geld te geven voor uit te voeren trucs, of betalen voor een selfie met exotische huisdieren.

Trainers verdienen de kost door de dieren in ‘schattige’ outfits te kleden, voordat ze voor amusement door puntige hoepels laten springen. Ze controleren ze door ze te wurgen met strakke touwen om hun nek terwijl ze op de schouders van toeristen zitten voor selfies.

Geagiteerd, schreeuwend en ontblote tanden. Het is een wrede industrie, maar een die veel toeristen tijdens hun reizen zullen zijn tegengekomen. En geef ook geen geld als u een voorselling ziet op straat , loop dan gewoon door.