Over het WFFT dierenop-vangcentrum

Sinds de oprichting heeft het WFFT Wildlife Rescue Centre onderdak geboden aan duizenden wilde dieren. Veel van deze dieren worden gerehabiliteerd en weer vrijgelaten in het wild. Degenen die niet kunnen worden vrijgelaten, krijgen voor de rest van hun leven onderdak. Het Wildlife Rescue Centre is de perfecte plek voor vrijwilligerswerk met dieren. 

We hebben het hele jaar door een team van toegewijde vrijwilligers nodig. Bij ons krijg je de geweldige kans om vrijwilligerswerk te doen in Thailand, met dieren te werken en ons te helpen zorgen voor een grote verscheidenheid aan geredde dieren in het wild. 

Het centrum heeft altijd hulp nodig van dierenliefhebbers en natuurliefhebbers, hetzij in de vorm van vrijwilligerswerk, donaties of professionele hulp zoals veterinaire ervaring. 

Dieren in het wild in Thailand

Thailand heeft een rijke, biologische diversiteit. Door menselijke druk, zoals overexploitatie, verlies van leefgebied en aantasting van leefgebied, worden veel van de Thaise wezens echter met uitsterven bedreigd.

Bovendien worden jonge gibbons, makaken, lori’s, beren en andere wilde dieren vaak illegaal uit het wild gestroopt om te worden verkocht als huisdier, fotorekwisieten en worden ze gebruikt in andere onmenselijke toeristische attracties. WFFT doet zijn best om die dieren uit de erbarmelijke omstandigheden te halen waarin ze leven en om zowel lokale als internationale gemeenschappen voor te lichten over dierenwelzijn en natuurbehoud.

Onze ethos

Waar mogelijk proberen we de geredde dieren binnen onze opvang een omgeving te bieden die zo dicht mogelijk bij de ‘natuur’ staat. Ons algemene doel zal altijd zijn om deze dieren te rehabiliteren en weer vrij te laten in het wild. Helaas voor de meeste dieren in het centrum is dit vaak moeilijk en in sommige gevallen helemaal niet haalbaar.

Vrijwilligerswerk bij WFFT

Bij het Wildlife Rescue Centre werken vrijwilligers meestal lange dagen, zo’n 8-9 uur. Maar zonder de onschatbare bijdrage van vrijwilligers zou het centrum simpelweg niet kunnen functioneren. Hoewel het fysiek veeleisend is, geeft het vrijwilligerswerk bij WFFT veel voldoening.

We nemen ons reddings- en rehabilitatiewerk zeer serieus. Houd er rekening mee dat de WRC strikt hands-off is. Vrijwilligers hebben geen fysieke interactie met dieren, maar helpen bij het verlenen van essentiële zorg. Dit omvat voeren, het schoonmaken van verblijven en het geven van stimulatie in de vorm van gedrags- en omgevingsverrijkingen.

In het opvangcentrum werk je om zoveel diersoorten te helpen. Dit omvat zes soorten gibbon, vijf soorten makaken, lori’s, twee soorten langoeren, twee soorten beren, kleine wilde katten, verschillende soorten civetkatten, reptielen, otters, vogels en nog veel meer. 

Alle dieren bij WFFT zijn gered uit trieste situaties. Dit geldt ook voor de illegale handel in wilde dieren, de huisdierenindustrie, de toerisme enamusementsindustrie,of rechtstreeks uit het wild, waar ze mogelijk het slachtoffer zijn geworden van verkeersongevallen, hondenaanvallen of andere door mensen veroorzaakte ongevallen.